24 Ekim 2013 Perşembe

Almanya ya Erasmusla Nasil Gelinir ?

Almanya ya Erasmusla Nasil Gelinir ?
ERASMUS, lisans ve sonrası öğrenime yönelik öğrenci ve öğretim elemanlarının hareketliliği için teşkil edilmiş bir Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Programı (LLP) eylem planıdır. ERASMUS programının amacı, Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Bölgesi ve Avrupa Birliği Aday Ülkeleri dahilinde, yüksek öğrenim öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının akademik hareketliliğini teşvik etmek, yüksek öğrenim kurumları arasında çok taraflı işbirliğini desteklemek ve üniversitelerin yenilikçi öğretim uygulamalarını genişletmektir.

ERASMUS programına katılmak isteyen öğrencilerin, lisans veya lisansüstü öğrenim görüyor, ilgili programda birinci yıl öğrenimlerini tamamlamış, akademik başarısı yüksek ve yeterli derecede yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekir. ERASMUS programına katılacak öğrenciler, 3 aydan bir akademik yıla kadar, diğer bir Avrupa ülkesinde öğrenim görürler. ERASMUS programına katılım öncesinde belirlenen karşılıklı öğrenim anlaşması koşulları çerçevesinde, öğrencilerin ERASMUS programı boyunca aldığı dersler bölümlerince tanınır.


ERASMUS programına katılan öğrenciler, değişimde bulundukları üniversiteye herhangi bir öğrenim ücreti ödemezler. Bununla birlikte gidecekleri ülkede yaşamlarını sürdürmeleri için, gittikleri ülkeye göre tutarları değişen hibe alabilirler. ERASMUS programından yararlanmak isteyen ve gerekli koşulları sağlayan öğrenciler, Üniversitesinizin Avrupa Birliği Eğitim Programları Koordinatörlüğünün ilan ettiği, ilgili akademik yıla ait ERASMUS takvimine uygun olarak başvuruda bulunur. Komisyon değerlendirmesinden sonra başarılı bulunan öğrenciler ERASMUS programından faydalanmaya hak kazanır.



Erasmus programından faydalanmak için tüm öğrenciler başvurabilir mi?
Alanında birinci öğrenim yılını tamamlamış tüm öğrenciler başvurabilir.
Erasmus programına başvuru için belli bir tarih var mıdır?
Her öğrenim dönemi başında, üniversitemiz AB ofisince ilan edilen Erasmus değişim takviminde belirtilen tarihlerde başvurular yapılır.
Erasmus programından yararlanmak için belli bir kontenjan var mıdır?
Evet. Her öğrenim döneminde, yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde, bölümlere ait Erasmus kontenjanları ilan edilir.
Erasmus programı kontenjanlarına öğrenci kabulünde ne gibi kriterler dikkate alınır?
Başvuruda bulunan öğrencilerin not ortalamaları (%45), yabancı dil başarı düzeyleri (%45) ve ilgili komisyon karşısındaki mülakat başarıları (%10) ağırlıklandırılarak genel başarı değerlendirmesi yapılır.
Erasmus programına başvuru için ne gibi belgeler istenir?
1-Okudugunuz Üniversitesinin Erasmus Değişim Başvuru Formu
2-Kısa Özgeçmiş
3-Transkript
4-Dil Belgesi (Yabancı Dil Ağırlıklı Lise Diploması, TÖMER Seviye Tespit Belgesi veya eşdeğer belgeler)

Erasmus ile gideceğim üniversiteye herhangi bir ödeme yapacak mıyım?
Erasmus değişim programı ile gidilecek üniversite herhangi bir öğrenim ücreti talep etmez. Bununla birlikte her öğrenci gideceği ülkeye göre belirlenen miktarda hibe alabilir.
Erasmus kapsamında gideceğim üniversite barınma imkanı sağlar mı?
Barınma öğrencinin kendi sorumluluğundadır. Bununla birlikte ilgili başlangıç yazışmaları esnasında bölüm Erasmus koordinatörleri yardımıyla da gidilecek üniversitelerin sağladıkları barınma imkanları ve koşulları soruşturulabilir.
*Erasmus'a ilişkin her türlü bilgi danışmak için ilgili bölüm koordinatörleri ile iletişim kurulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder